Numărul total al persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns, la 3.123, în timp ce cel al persoanelor infectate depășește 90.000.

În România sunt înregistrate 4 cazuri:

  • un caz în Gorj (tânărul este declarat vindecat)
  • două cazuri în Timișoara
  • un caz în Maramureș

Pacienți sunt în prezent spitalizați, iar starea lor este stabilă.

Puteți urmări LIVE infecța cu coronavirus COVID-19 în lume: Hartă Live

Temutul virus apărut la finalul anului 2019 în metropola Wuhan, din China, s-a răspândit cu repeziciune și stârnește o îngrijorare tot mai mare atât în rândul autorităților și a populației de pe întreg globul, cât și în rândul oamenilor de știință care se luptă pentru a afla cât mai multe date despre noul coronavirus. Până acum datele oficiale arată că sunt peste 90.000 de oameni infectați, dintre care aproape 3.123 au murit.

Virusul nu iese la analize în primele zile de incubație.

COVID-19 are o perioadă de incubaţie de aproximativ 14 zile. Dacă o persoană este testată prea devreme, virusul poate să nu fie detectat.

Semnele comune de infecție includ simptome respiratorii, febră, tuse și dificultăți de respirație. În cazuri mai severe, infecția poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moarte.

Recomandările standard pentru a preveni răspândirea infecției includ spălarea periodică a mâinilor, acoperirea gurii și nasului atunci când tușești sau strănuți, gătirea completă a cărnii și a ouălor. Evitați contactul strâns cu cineva care prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse și strănut.

About the author

Dialog Online

AllEscort