„În data de 3 martie a.c., la ora 16.50, pe drumul naţional DN2F la km 74+350 metri, în zona intersecţiei cu drumul comunal DC 91, pe raza localităţii Puşcaşi, judeţul Vaslui, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma accidentului, 2 persoane și-au pierdut viaţa, iar alte 6 au fost vătămate.

Autoturismul nr. 1 (înmatriculat în Vaslui) se deplasa pe DN 2F, din direcția Vaslui spre Bacău, fiind condus de un bărbat de 49 de ani, din Pungeşti, judeţul Vaslui. În autoturism, pe locul pasagerului din faţă se afla un minor de 14 ani, din Laza, judeţul Vaslui, iar pe locurile din spate, trei femei, toate din localitatea Laza, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani. Conducătorul auto nu consumase băuturi alcoolice.
Autoturismul nr. 2 (înmatriculat în Vaslui) se deplasa pe drumul comunal DC 91, din direcția Puscaşi spre Vaslui, fiind condus de un bărbat de 41 de ani, din Puşcaşi, judeţul Vaslui. În auto se mai aflau pe locul pasagerului din faţă un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Puşcaşi, iar pe bancheta din spate, un bărbat de 38 de ani, din aceeaşi localitate.
În ceea ce priveşte dinamica producerii accidentului, din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că autoturismul nr. 1 a efectuat o manevră de depăşire a unei autofurgonete (ce se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers), în zona de acţiune a indicatorului „Depăşire interzisă”, ocazie cu care a acroşat autoturismul nr. 2 care pătrunsese pe DN 2F, de pe drumul comunal DC91, deplasându-se pe direcţia Puşcaşi spre Vaslui. Impactul a fost frontal.
În urma accidentului, atât un pasager din autoturismul nr. 1 (femeie de 55 de ani) cât şi conducătorul autoturismului nr. 2 şi-au pierdut viaţa. Cauza exactă de producere a evenimentului rutier va fi stabilită odată cu finalizarea cercetărilor în cauză.
Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.” relatează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Bogdan GHEORGHIȚĂ

UPDATE: În urma tragicului accident au rezultat 8 victime dintre care 2 persoane decedate, o femeie în vârstă de 55 ani și un bărbat de 41 ani. Șase persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Un accident rutier grav, a avut loc în Vaslui pe DN2F în apropiere comunei Pușcași. În accident sunt implicate 2 mașini și au rezultat 8 victime.

La locul tragicului accident au intervenit şapte autospeciale: o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare, o ambulanţă TIM, două ambulanţe tip B2 (EPA), o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi două ambulanţe tip B aparţinând SAJ Vaslui.

„În urma impactului, o persoană a decedat, altei persoane i se  efectuează manevre de resuscitare la fața locului, iar alte șase persoane au suferit leziuni” relatează centrul Infotrafic.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

“În accident sunt implicate două autoturisme şi 7 persoane, dintre care două în stop cardiorespirator. A fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie al Judeţului Vaslui’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu

„Circulația rutieră este oprită pe DN 2F Vaslui – Bacău, în apropierea comunei Pușcași, județul Vaslui, după ce a avut loc o coliziune între trei autoturisme. În urma impactului, o persoană a decedat,  altei persoane i se  efectuează manevre de resuscitare la fața locului, iar alte șase persoane au suferit leziuni, fiind transportate la spital pentru investigații medicale. S-a activat planul roșu de intervenție. Se estimează ca traficul să fie reluat, în condiții normale, în 45 de minute”, informează Centrul INFOTRAFIC

About the author

Dialog Online