Economica.net informează printr-un articol că băncile comerciale au început să comisioneze transferurile din conturile curente către cardurile Revolut. Motivul invocat de aceștia ar fi, că băncile i-au această decizie „să limiteze pierderile generate de utilizarea din ce în ce mai mare a cardurilor acestei companii”

Băncile dezmint această decizie.

Reacția băncilor

BCR

“BCR nu percepe astfel de comisioane pentru transferuri. Comisioanele BCR pentru transferuri (OP) sunt fixe, nu procentuale, şi sunt cuprinse între 0 (card şi cont George) şi 4 lei, indiferent de suma transferată”.

ING Bank

„Comisioanele aplicate tranzacţiilor în Revolut sunt aceleaşi ca şi până acum. Top-up în Revolut este zero indiferent dacă încasezi salariul în contul ING sau nu. Transferul în Revolut din contul de valută ING este 0 dacă există gratuitate pe contul de lei (încasare lunară de minim 700 lei şi cel puţin o plată efectuată cu cardul) sau 5 lei/ transfer dacă nu ai gratuitate. Încasarea salarială îți asigură comision 0 (zero) la transferul direct prin Home’Bank din contul de EUR ING în contul Revolut”, a fost reacția ING, cu privire la informația privind comisionarea Revolut.

Ce scrie Economica.net

„Peste un milion de utilizatori de carduri Revolut, raportat de fintech-ul din Marea Britanie anul acesta pentru România, au început să provoace ceva pierderi băncilor.

Aproape toți utilizatorii de carduri Revolut au început să facă schimburile valutare prin aceste carduri și nu doar pentru plăți în străinătate la comercianți sau retrageri de la ATM, ci chiar și pentru plata creditelor în valută de pe piața internă.

Pierderile rezultate din neutilizarea cardurilor tradiționale pentru operațiuni de schimb valutar în țară și străinătate au început să fie resimțite de instituțiile de credit din România, care practică o difereanță (spread) între cursul de vânzare şi cel de cumpărare de cel puţin 2%”,

About the author

Dialog Online

AllEscort