Trei traficanţi de droguri au fost prinşi în parcarea unui restaurant din municipiul Drobeta-Turnu Severin având asupra lor un colet cu 250 de grame de cocaină şi 102 grame de cannabis, droguri ce urmau să fie comercializate către consumatorii de pe raza judeţului Mehedinţi.

În acest caz, au fost reţinute cele trei persoane, alături de un alt traficant, pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept, şi introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept.

DIICOT susţine că, pe 27 ianuarie, unul dintre inculpaţi a introdus pe teritoriul României, pe la vama Nădlac, judeţul Arad, droguri de mare risc, pe care le-a predat altor doi în parcarea unui restaurant de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Pe 1 martie, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară l-au prins în flagrant pe primul, după ce acesta a predat, în parcarea aceluiaşi restaurant din Drobeta-Turnu Severin, către cei doi un alt colet ce ar fi conţinut 250 de grame de cocaină şi 102 grame de canabis, produse stupefiante ce urmau a fi comercializate către consumatorii de pe raza judeţului Mehedinţi.

La aceeaşi dată, procurorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, ocazie cu care au fost ridicate sumele de 5.400 de lei şi 450 de euro, două cântare electronice, un laptop, un card de memorie, 11 telefoane mobile şi cartele SIM, precum şi materiale pirotehnice.

Luni, cei patru inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Mehedinţi şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

About the author

Dialog Online

AllEscort