Zeci de oameni protestează, luni, în fața Parlamentului României, în contextul în care în Comisia de Sănătate se dezbate legea care ar putea introduce vaccinarea obligatorie. Oamenii spun că fiecare are dreptul să decidă dacă acceptă sau nu vaccinul, iar un act medical nu poate fi impus.

Dacă legea dezbătută luni în Parlament va fi adoptată, un număr de opt vaccinuri ar urma să devină obligatorii în cazul copiilor din România.

Dintre toate statele europene, România este țara cu ce mai mică rată de vaccinare, din cauza neglijenței populației, dar și a disfuncționalităților din sistemul sanitar, reiese dintr-o postare publicată, luni, pe contul de Facebook al PSD.

Citește și: Vaccinarea copiilor obligatorie! Amenzi de până la 10.000 de lei pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor!

„Dintre toate statele europene, #România este țara cu ce mai mică rată de vaccinare.. Principalele cauze ale acestei rate scăzute sunt neprezentarea la vaccinare și disfuncționalitățile în furnizarea vaccinului” se menționează în postare

„Poliomielita, rujeola, rubeola, tusea convulsivă, oreionul sau hepatita B sunt câteva dintre bolile infecțioase care pot declanșa oricând epidemii, dacă vaccinarea este oprită sau coboară sub nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății”, scrie în postarea pe Facebook.

„Campania împotriva adoptării legii pentru vaccinare universală a copiilor e cea mai agresivă din tot ce am văzut până acum. Mesajele au început de ieri seară”, a scris deputatul PNL Ovidiu Raețchi pe Facebook

Declarațiile protestatarilor

„Nu legiferati aceasta lege barbara, altfel vom avea epidemie de cancere, boli autoimune, autism, alergii diverse. Ganditi-va, daca aceasta lege nedreapta va trece, inclusiv dv si copiii dv vor trebui sa se supuna injectarii fortate cu tot ce se va propune si ce va impune de catre marii jucatori mondiali si veti regreta! Votati NU! Va multumesc” spune un protestatar pe Facebook

„Eu nu mă voi vaccina, nici copilul nu vreau să mi-l vaccinez. Nu vreau să trebuiască să îmi iau copilul şi să fug cine ştie pe unde doar să nu îl supun la risc (…) Sunt foarte multe reacţii adverse, mi-am asumat o dată un vaccin, am avut reacţii adverse şi nu mai vreau”, spune o femeie care protestează în fața Parlamentului, într-o declarație acordată Mediafax.

„Nu doresc să fiu vaccinată obligat, vreau să fie dreptul la alegere. Vreau ca fiecare om să decidă dacă vrea să se vaccineze din proprie iniţiativă”, spune alt protestatar

„Ne impun cu forţa şi niciun act medical nu poate fi impus cu forţa conform declaraţiilor internaţionale ale drepturilor omului”, declară un alt protestatar.

About the author

Dialog Online

AllEscort