Misiunile de salvare sunt îngreunate din cauza drumurilor proaste! Orice minut contează!

Misiunile de salvare sunt îngreunate din cauza drumurilor proaste! Orice minut contează!

Drumurile proaste îngreunează misiunile de salvare. Se pierd minute prețioase, care în unele cazuri pot face diferența dintre viață și moarte

Drumurile proaste ingreunează misiunile de salvare. În orașe, cea mai mare problemă este aglomerația, iar în sate, ambulanțele se poticnesc în gropi sau în noroaie. Dacă adăugăm numărul mic de cadre medicale și autospecialele vechi, devine și mai clar de ce în unele cazuri se pierd minute prețioase și chiar vieți înainte ca salvatorii să poată interveni.

Cu personal insuficient și autospeciale puține și vechi – așa funcționează în majoritatea județelor serviciile de prim ajutor în caz de urgență.

Iar drumurile aglomerate sau pline de gropi, hârtoape și fără asfalt îngreunează misiunile de salvare. Și întârzie intervențiile de care depind viețile celor aflați în situații dificile.

Datele Departamenului pentru Sitautii de Urgență arată că timpul mediu de intervenție în orașe este de 20 de minute și 30 de secunde.

La sate, ambulanțele ajung și mai greu, în medie în 31 de minute și 11 secunde. Au existat situații când ajutorul a ajuns chiar și după o oră de la apelul prin 112.

Statisticile de la finalul anului trecut arată că peste jumătate dintre autospeciale au mai bine de 10 ani vechime și sute de mii de kilometri la bord. Iar numărul medicilor și asistenților abia dacă ajunge la 5000. Acesta, în condițiile în care numai în 2019 au fost aproape trei milioane de intervenții.

Related Articles