O fetiţă de 5 ani, din Urechești, judeţul Bacău, suspectată că ar fi infectată cu coronavirus, a fost preluată, astăzi, și dusă Spitalul Județean de Urgență, unde se vor face teste privind infectarea cu COVID-19 relatează Observator

Fetiță a fost cu părinții în Italia în regiunea Veneto zonă carantinată, aceștia au revenit în țară în urmă cu două zile.

Copila va fi internată într-o zonă special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii; aceasta prezintă simptome specifice unei viroze.

„Pe raza judeţului Bacău, urmare a acţiunilor specifice desfăşurate de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în contextul epidemiologic creat de infecţia cu COVID 19, a fost identificată următoarea situaţie:

Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, Regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie  preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor.

Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iasi în vederea stabilirii diagnosticului”. transmit reprezentanții DSP Bacău

About the author

Dialog Online

AllEscort