UPDATE: „Toate testele efectuate astazi sunt negative. Este vorba de cei sase contacti ai femeii internate si soferul de tir intors din Lombardia„, a declarat medicul Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

DSP Timiș transmite că au fost identificate 6 persoane apropiate, care au intrat în contact cu femeia de 38 de ani din Timișoara care este infectată cu coronavirus.

Toate cele șase persoane sunt izolate la domiciliu și nu prezintă simptome, conform procedurii le-au fost prelevate probe pentru a fi testate dacă au fost infectate cu COVID-19, aceste probe la ora actuală fiind în lucru.

Citește și: COVID-19: A fost lăsată să plece acasă! Noi detalii despre femeia din Timișoara infectată cu coronavirus!

Se recoltează probe și de la persoanele care au stat în avion în apropierea femeii, avion cu care aceasta a venit din Italia din zona carantină. Aceștia se află izolate la domiciliu și sunt asimpomatice.

„În acest moment, la nivelul judetului Timis, 305 persoane sunt izolate la domiciliu si monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Nu sunt  persoane care sa necesite carantină.” transmite DSP Timiș

Citește și: Coronavirus: Încă DOUĂ cazuri confirmate în România: la Timișoara și Maramureș

„Ancheta epidemiologica a Direcției de Sănătate Publică Timiș se afla in desfasurare, au fost identificati, in cursul zilei de ieri, contactii apropiati, in numar de sase, le-au fost prelevate probe de catre personalul de specialitate, in conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus Covid-19, probele fiind transportate cu Ambulanta la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Pneumofiziologie “Dr.Victor Babes” Timisoara. Aceste probe se afla in lucru.

Cele sase persoane sunt izolate la domiciliu sunt asimptomatice si cooperante si se afla sub supraveghere, fiind monitorizate de catre reprezentantii Direcției de Sănătate Publică Timiș.

La acesta ora, personalul de specialitate al  Direcției de Sănătate Publică Timiș recolteaza probe de la persoanele aflate in avion, in imediata vecinatate a pacientei. Aceste persoane sunt izolate la domiciliu inca de aseara, sunt asimptomatice si  se afla sub supraveghere, fiind monitorizate de catre reprezentantii Direcției de Sănătate Publică Timiș.” se arată într-un comunicat DSP Timiș

About the author

Dialog Online

AllEscort