Ministrul Sănătății Victor Costache a demis-o, astăzi, din funcție pe Carmen Ivanov șefa Direcției de Sănătate Publică pentru nerespectarea procedurilor şi legislaţiei în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor, în urma apariţiei primului caz de coronavirus în Gorj, România.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al MS.

Victor Costache, ministrul intermar al Sănătății, a convocat astăzi dimineaţă o videoconferinţă de urgenţă cu directorii DSP din teritoriu şi Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei cu coronavirus.

About the author

Dialog Online

AllEscort