Fiecare copil are nevoie de atenție

Fiecare copil are nevoie de îngrijirea și atenția părinților, precum și de sprijin din partea părinților, datorită căruia crește pentru a fi o persoană cu drepturi depline, aș spune chiar o persoană fericită, indiferent de ceea ce aspiră în viață. Sprijinul părinților înseamnă mult mai mult pentru un copil decât unii își pot imagina, inclusiv copii.

Înțelegere

Părinții, din păcate, nu înțeleg întotdeauna cât de important este să acorde suficientă atenție copiilor lor și, cel mai important, să îi sprijini în toate și să demonstreze înțelegere în raport cu ei. Noțiunea că doar suportul material al copilului contează, că banul este principalul lucru și că orice altceva este secundar, își are rădăcina în societate.

Banii, desigur, sunt importanți, dar atenția este mai importantă. Dacă părinții nu își susțin copilul, el se simte deja singur, el este deja vulnerabil în fata celorlalți. Astfel de copii caută adesea sprijin și înțelegere, și găsesc acest lucru pe stradă în diverse grupuri.

Cine este vinovat?

Când părinții dau vina pe oricine, dar nu pe ei înșiși pentru faptul că copilul lor nu este educat așa cum și-au dorit, acesta este comportamentul laș al oamenilor iresponsabili, care se tem să își admită greșelile. Nicio influență proastă a străzii nu este decisivă pentru comportamentul copilului și stilul său de viață, el este dragostea, atenția, respectul și sprijinul părinților săi.

Părinții au cel mai important lucru, încrederea copilului lor, dacă aceștia îl susțin, dacă nu îl resping, dar încearcă să-l înțeleagă, îi alcătuiesc încrederea. Iar când un copil are încredere în părinții săi, nicio influență exterioară nu este capabilă să-l influențeze într-un mod rău.

Dagi părinți, fiți mai simpli, nu aveți nevoie să sculptați o sculptură complexă din copilul dvs., lăsați-l să fie cine vrea el, trebuie să-i dați ocazia să ia decizii în mod independent și să-l lăudați pentru asta, bucurați-vă pentru el, sprijiniți-l în orice.

Dacă trebuie să faceți unele ajustări la viața copilului dvs., atunci faceți-o cu atenție, nu trebuie să vă răstiți la el și să stabiliți interdicții stricte, desigur, uneori o măsură necesară, înțeleg acest lucru, dar aceasta, ca ultimă soluție, ar trebui folosită doar în cazuri excepționale.

Copiii văd viața un pic altfel

Și de multe ori copiii văd viața un pic altfel decât noi, pot avea propriile planuri, dorințe și obiective . Principalul lucru este să nu le impui pe ale tale, nu ar trebui să faci asta, pentru că fiecare dintre noi a fost odată un copil, plin de entuziasm și energie.

Amintiți-vă de această dată și încercați să înțelegeți cât de greu este să vă păstrați această energie în voi înșivă, dacă părinții dvs. nu vă lasă să zburați, dacă vă tăiau în mod constant aripile. Sprijină-ți copilul și iubește-l, asta le pot recomanda părinților care doresc ca copilul său să fie educat și pentru a fi o persoană cu drepturi depline.

Toate problemele adulților își au rădăcinile în copilărie și de multe ori aceste rădăcini erau tocmai înțelegerea, respectul, sprijinul și dragostea părinților, de care aceștia aveau nevoie foarte mult.

Iubirea, fotografia anului

Neurologul Rebecca Saxe a prezentat cea mai frumoasă ”fotografie” a anului. De fapt, imaginea unei rezonanțe magnetice surprinsă în momentul în care o mamă își sărută fiul de numai două luni. Buzele puse pe căpșorul bebelușului declanșează, imediat, în creierul acestuia, o reacție. Se eliberează dopamină, cea care ne dă senzația de bine, dar și oxitocină, botezată ”hormonul iubirii”, pentru că este resposabilă cu afecțiunea și cu atașamentul.

Sărutul provoacă o reacție chimică în creierul celui mic. Se declanșează o ”explozie” a oxitocinei, denumită ”hormonul iubirii”. Acesta reduce temerea și crește încrederea, stârnește sentimente de afecțiune și de atașament, semn că bebelușul a priceput că este protejat. De asemenea, se eliberează dopamină, cea care face să ne simțim bine și vasopresină, ”liantul” ce leagă mamele de bebeluși în primele luni de viață ale acestora. S-a semnalat și prezența serotoninei, cea care reglează starea noastră de spirit.

Ce trezești în copilul tău, aceea va manifesta, tu, ca mamă, tată ești oglinda lui.

About the author

Dialog Online