Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat numirea lui Florin Cîţu ca Prim-ministru.

”Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe, să rezolvăm problemele românilor. Am decis deja să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile.Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor, care se va prezenta, sper,  într-un timp scurt în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare”, a relatat Klaus Iohannis la finalul consultărilor cu partidele parlamentare.

”Partidul Naţional Liberal a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate. Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reuşit în timp record să vină cu un buget pentru 2020 şi s-a apucat de lucruri importante, printre care a dorit să schimbe legislaţia privind alegerea primarului şi a consiliului local, pentru a veni mai aproape de cetăţean. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, PSD care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reuşit la momentul respectiv, PSD, să adune o majoritate care a trecut o moţiune de cenzură prin Parlament”, a spus șeful statului.

”Au trecut cele 15 zile în care conform regulamentului ar fi trebuit să se facă un vot. Nu s-a votat şi atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăşi acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, şi-a depus mandatul şi pentru astăzi deja am convocat consultări cu partidele parlamentare”, a mai declarat Iohannis înainte de a anunţa numirea lui Florin Cîţu

About the author

Dialog Online