Șeful Statului și autoritățile din România au făcut, în urmă cu puţin timp, un anunț oficial despre situația coronavirusului în ţara noastră.

Klaus Iohannis a specificat că această situație nu este numai responsabilitatea autorităților, „cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte.”

De asemenea președintele a spus că au fost luate măsuri care trebuiesc aplicate cu strictețe, fără abateri altfel încât să ofere o protecție cât mai bună cetățenilor.

Acesta face apel către cetățeni și îi informează că prevenția este cea mai importantă.”Cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenția.”

„Am cerut astăzi în CSAT tuturor instituțiilor responsabile să trateze situația legată de prevenirea răspândirii coronavirusului cu maximă vigilență și să continue eforturile pentru gestionarea eventualelor cazuri de infecție pe teritoriul României. Am stabilit în CSAT un plan de măsuri care vor trebui aplicate riguros și fără abateri pentru a asigura cea mai bună protecție a cetățenilor. Reiau apelul la calm, până în prezent nu avem niciun caz de coronavirus în România și nu există motive de panică. Fac un apel și către mass-media: informați oamenii corect și constant, dar de o manieră echilibrată, fără excese! În același timp, toți cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituțiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicațiile și sfaturile autorităților, pentru a avea o strategie de succes în a preveni și a combate infecțiile cu coronavirus. Cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenția.” a relatat Președintele Klaus Iohannis

„Nu avem nicio persoană pozitivă pentru coronavirus. Sunt mai multe probe în testare în continuare”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Toate cele 13 persoane de la Gorj au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru alte 19 teste. Azi s-a emis ordinul de carantină. Ordinul spune că toate persoanele care vin din zone închise, vase de croazieră, sunt puse în carantină. 14 zile vor fi zile în care, la intrarea în carantină, vor fi testați, iar la ieșirea din carantină se fac teste la 12 ore care trebuie să fie negative”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Pentru cei izolați voluntar la domiciliu, legătura se va ține direct cu medicul de familie. Toate testele efectuate până azi, inclusiv cele de la Buzău și Alba Iulia, sunt negative. Astăzi, la ora 14, erau 69 de persoane în carantină”, a mai anunțat Tătaru.

About the author

Dialog Online

AllEscort