Medicamentul antimalarial a fost confirmat eficient pe COVID-19

„Chloroquine” – Clorochina este un medicament antimalaric, folosit în principal în tratamentul malariei în zonele în care agentul etiologic (țânțarul anofel femelă) nu a dobândit rezistență la acest tratament. Formele de malarie clorochino-rezistente necesită un alt tratament. Mai este utilizată în tratamentul amoebiazei extra-intestinale și în artrita reumatoidă și lupus eritematos, datorită efectului imunosupresiv. Se administrează oral.

Experții chinezi, rezultate obținute în urma unor teste clinice, au confirmat că Clorochina, un medicament antimalarial, are un efect curativ asupra pacienților infectați cu virusul coronavirus (COVID-19) virus coronavirus, relatează agenția de presă chineză, Xinhua.

Medicamentul folosit frecvent împotriva malariei, a arătat semne de eficiență în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat marți, pentru AFP, Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, care a invocat rezultatele unul studiu clinic chinez.

„Știam deja că chlorochina era eficientă in vitro împotriva noului coronavirus și evaluarea clinică făcută în China a confirmat-o”, a explicat profesorul Didier Raoult, specialist renumit în bolile infecțioase, comentând prima publicare asupra acestui studiu clinic efectuat de trei cercetători chinezi în revista BioScience Trends.

„În cele din urmă, această infecție ar putea fi cea mai simplă și cea mai puțin costisitoare dintre toate infecțiile virale”, a menționat directorul acestui institut foarte implicat în detectarea noului coronavirus în Franța.

„Rezultatele obținute până în prezent asupra a peste 100 de pacienți au demonstrat că clorochina este mai eficient decât tratamentul primit de un grup comparativ pentru a stopa evoluția pneumoniei, pentru ca pacientul să redevină negativ la virus și pentru a scurta durata bolii”, afirmă cercetătorii chinezi, Jianjun Gao, Zhenxue Tian și Xu Yang, de la universitatea din Qingdao și de la spitalul din Qingdao.

O veste cu atât mai interesantă cu cât „clorochina este un medicament ieftin și fără pericole, utilizat de peste 70 de ani”, arată articolul.

Potrivit cercetătorilor chinezi, un tratament cu 500 mg de clorochină pe zi timp de zece zile ar fi suficient.

Sursa: Xinhua, AFP, BioScience Trends

About the author

Dialog Online