Președintele USR, Dan Barna, a anunțat, că Alianța USR- PLUS îl va propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, propunere cu care vor merge mâine la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunat marți seară, în urma deciziei CCR de luni, că va convoca consultări cu partidele pentru ziua de miercuri, după ce Ludovic Orban a renunțat la calitatea de premier desemnat.

„Vom merge mâine la consultările convocate de președintele României pentru de asemnarea unui nou premier cu aceeași propunere pe care o avem încă de la începutul Alianței USR-PLUS – Dacian Cioloș.

Propunerea noastră de premier face parte din proiectul pe care îl propunem României și căruia îi rămânem consecvenți.

În această seară mă voi consulta cu colegii mei din conducerea Alianței și vom analiza toate variantele care se pot genera în urma discuțiilor care au loc mâine.

Ceea ce pot spune deja e că Alianța USR-PLUS va avea o atitudine constructivă în spiritul mandatului încredințat de către alegătorii noștri. De asemenea ne păstrăm obiectivele enunțate anterior, între care în prim plan este acela de a avea două tururi la alegerea primarilor.

După cum am spus și la consultările anterioare, dacă proiectul alegerilor anticipate eșuează suntem gata să participăm la guvernare pentru rezolvarea crizei prin care trece țara în această perioadă.” a relatat Dan Barna pe pagina sa de Facebook

About the author

Dialog Online