Consiliul Concurenței investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie medicală, în contextul scumpiri ecesive a acestor.

„La ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform acestuia, dacă se dovedeşte că companiile au încălcat legea, acestea riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri,

„Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora. Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”, a relatat Chirițoiu.

About the author

Dialog Online

AllEscort