Președintele Klaus Iohannis a anunțat că miercuri va convoca CSAT – Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre riscul unei epidemii de COVID-19 în România.

Șeful Statului face apel către cetățeni și îi îndrumă să se informeze, să asculte de sfaturile medicilor și să respecte normele de igienă.

Klaus Iohannis de asemenea solicită canalelor mass-media să informeze corect și să evite știrile care au un impact emoțional puternic pentru a nu genera panică în rândul cetățenilor.

„Am decis să convoc CSAT miercuri pentru a discuta măsurile concrete și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus în România. Fac un apel la calm către cetățeni și îi îndemn să se informeze corect, să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja. Fac în aceeași măsură și un apel la mass-media să evite știrile cu impact emoțional ridicat, care pot amplifica sentimentul de panică în rândul populației. Le cer politicienilor să nu speculeze această situație în mod oportunist. Am observat deja mai multe luări de poziție prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii. Această atitudine trebuie să înceteze imediat!” a relatat Șeful Statului

Numărul total al persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns, duminică seara, la 2.592, în timp ce cel al persoanelor infectate se apropie de 80.000, relatează CNN.

Șase oameni au murit în Italia, după ce s-au infectat cu coronavirus, au anunțat autoritățile din peninsulă. De asemenea, sunt 224 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

About the author

Dialog Online

AllEscort