Epidemia de coronavirus, prezisă într-o carte scrisă în 1981

Coronavirusul a fost prezis într-o carte din 1981. Dean Koontz scria în „Eyes of Darkness” despre Wuhan-400 că este arma biologică perfectă

Romanul „Eyes of Darness” vorbeşte despre virusul Wuhan-400

Cartea „The Eyes of Darkness” a intrat în vizorul presei odată cu izbucnirea epidemiei coronavirus în China după ce cititorii au observat povestea referitoare la un virus creat într-un laborator din China, numit Wuhan-400.

Dean Koontz, prezintă în această carte povestea unui laborator chinez care a creat un virus, menit să fie folosit ca armă biologică în timpurile de război. Laboratorul chinez din carte este localizat în Wuhan, exact locul de izbucnire a temutului virus COVID-19.

Dean Koontz în carte spune că virusul nu trăieşte mai mult de un minut, iar că procesul de decontaminare nu este unul scump, odată cu extinderea acestuia. Mai mult, acesta precizează despre Wuhan-400 faptul că medicamentele actuale sau antibioticele nu au efect. Singurul tratament, împotriva Wuhan-400, era o combinaţie de curenţi electrici şi căldură puternică.

„Atunci când vor veni lunile călduroase, virusul ar putea să dispară brusc și apoi să reapară în perioadele reci din an„

„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar disparația acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet” mai scrie în carte.

Virusul în cauză este descris de dr. Carlton Dombey, unul dintre medicii responsabili la laboratorul militar descris în carte, în felul următor pentru mama lui Danny și Elliot Stryker, partenerul ei care a lucrat cândva pentru Serviciul de Informații:

„Wuhan-400 este o armă perfectă. Acesta afectează numai oamenii. Nici o altă făptură vie nu poate fi afectata. Wuhan-400 nu poate supraviețui în afara unui corp uman viu mai mult de un minut, ceea ce înseamnă că nu poate contamina permanent obiecte sau locuri. Și când gazda moare, Wuhan-400 din el piere imediat ce temperatura cadavrului scade sub 30 de grade. ”

În prima ediție a romanului „The Eyes of Darkness” nu au fost făcute mențiuni despre Wuhan, făcând referire la un virus denumit Gorki-400 creat era creat de ruși și apărut din „orașul Gorki”.

În 1989 cartea a fost rescrisă și s-a făcut schimbarea la denumirea de Wuhan-400.

Nmărul total al persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns, duminică seara, la 2.619, în timp ce cel al persoanelor infectate se apropie de 80.000, relatează CNN.

About the author

Dialog Online

AllEscort