Se apropie luna martie! Iată câteva sfaturi din partea celor de la ANPC privind achiziționarea mărțișoarelor!

Se apropie luna martie! Iată câteva sfaturi din partea celor de la ANPC privind achiziționarea mărțișoarelor!

Luna mărțișorului se apropie cu pași repezi! Iată câteva sfaturi utile pe care oferă Paul Anghel, director general ANPC, pentru a achiziționa un mărțișor plăcut și atractiv celor dragi!

Potrivit unui comunicat transmis de Anghel, în perioada premergătoare 1-8 martie, mărțișoarele se vând peste tot: tarabe, supermarketuri, magazine de bijuterii și târguri de cadouri.

În cazul în care te-ai hotărât să cumperi o bijuterie din argint, aur sau bătută în pietre semiprețioase, ar fi bine să o achiziționezi numai din magazinele de profil autorizate.

„Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă câţiva lei nu poate fi din argint ! Oferirea drept mărţisor a unei bijuterii din metal preţios, cu sau fără pietre preţioase, a devenit din ce în ce mai obişnuită, astfel că piaţa metalelor preţioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărţişoare la bijuteriile foarte sofisticate”, se arată în comunicat.

Dacă te-ai hotărât să cumperi un mărțișor oarecare, trebuie să știi că acesta trebuie sa aibă un ambalaj, respectiv cutiuță, plic sau săculeț:  „Nu cumpăraţi mărţişoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau pătat. Şi ambalajul contează foarte mult. Verificaţi ca şnurul să nu se desprindă, să nu se deşire şi să fie de calitate. Pentru consumatori, informarea poarta un rol esenţial înainte de cumpărarea propriu-zisă”.

„Cel mai important lucru, care trebuie luat în considerare atunci când se cumpără acest tip de produse, este increderea pe care o oferă furnizorul de astfel de bunuri. De exemplu, unul din lucrurile de care trebuie să se ţină seama, referitor la încrederea conferită de furnizor, este autorizaţia eliberată de către ANPC operatorilor economici care desfăşoară operaţiuni cu metale preţioase, a cărei copie trebuie să fie afişată într-un loc vizibil, în interiorul magazinului”, se mai arată în comunicat.

Dacă te-ai hotărât să cumperi un mărțișor din metale prețioase, evită achiziționarea acestora de la vânzătorii ambulanți. Achiziționarea acestora trebuie să se facă  de la operatorii economici autorizaţi de către ANPC să efectueze operaţiuni cu metale preţioase. 

Comsumatorii trebuie să se ferească de oferte de vânzări nesolicitate, de vânzătorii neautorizați aflați în spații neautorizate pentru comercializarea unor astfel de produse.

Related Articles