O adolescentă în vârstă de 14 ani, dintr-un centru de plasament din Bârlad, a povestit acum câteva zile unui angajat DGASPC, că a fost abuzată sexual de către un bărbat care lucrează într-un alt centru social din localitate. DGASPC Vaslui face o anchetă în acest caz, iar poliţiştii fac cercetări în două dosar penale.

Fata, a povestit unui angajat DGASPC Bacău, cum a fost abuzată sexual în urmă cu șase luni.

„Este o sesizare făcută de noi la poliţie. În paralel demarăm şi o cercetare discplinară pentru salariatul în cauză. În privinta salariatului, pe perioada derulării cercetărilor, s-a luat măsura transferului într-un alt serviciu social, în care nu sunt îngrijiţi copii“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.  a declarat, pentru MEDIAFAX, Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

„Am fost sesizaţi de către DGASPC, o sesizare a fost făcută astăzi (vineri- n.r.) şi una în decembrie. Sunt două dosare de cercetare penală, unul sub aspectul săvârşirii infracţiuinii de act sexual cu un minor şi unul privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, în urma sesizării din decembrie a fost deschis dosarul privind agresiunea sexuală, iar vineri cel privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

About the author

Dialog Online

AllEscort