Răspândirea bolii va încetini treptat

Oamenii de știință chinezi au ajuns la concluzia că vârful epidemiei de coronavirus COVID-19 din China a trecut. În studiul lor, ei au analizat 72.314 cazuri de infecție, confirmate și suspectate și asimptomatice, potrivit Jurnalului Chinez de Epidemiologie.

Reamintim, focarul a început în decembrie 2019 în Wuhan, provincia Hubei. Numărul celor infectați a depășit până în prezent 72 de mii de oameni, peste două mii au murit, 14,3 mii de pacienți s-au recuperat pe deplin.

Raport

Oamenii de știință au raportat că în 80,9% din cazuri boala se desfășoară într-o formă ușoară, în 13,8% – în caz sever și doar 4,7% – în stare critică. Persoanele în vârstă și cele cu diagnostice concomitente prezintă un risc crescut.

Mortalitatea din coronavirus COVID-19 a atins 2,3%, bărbații decedând mai des decât femeile (2,8% și, respectiv, 1,7%). În același timp, rata de deces la virusul SARS a ajuns la aproape 10%.

Cu cât pacientul este mai în vârstă, cu atât rata mortalității este mai mare. În grupa de vârstă sub 39 de ani, aceasta ajunge la 0,2%, în rândul oamenilor de patruzeci de ani – 0,4%, în rândul oamenilor de 50 de ani – 1,3%, în rândul oamenilor de 60 de ani – 3,6%, iar în rândul oamenilor de 70 de ani – 8,0% . În rândul persoanelor de peste 80 de ani, această cifră este de 14,8%.

Astfel, nu a fost înregistrat niciun caz de deces al copiilor sub vârsta de nouă ani. Deși pacienții foarte tineri au fost internați în spitale – cel puțin doi nou-născuți au fost infectați cu coronavirus de la mamele lor, însă starea lor nu provoacă îngrijorare în rândul medicilor.

Boala apare la persoanele cu afecțiuni respiratorii

Oamenii de știință au mai remarcat că, în formă severă, boala apare la persoanele cu afecțiuni respiratorii cardiovasculare și cronice, diabet și hipertensiune.

Aproximativ 86% dintre cei infectați sunt rezidenți sau vizitatori ai Wuhan. Sursa exactă a epidemiei nu a fost încă găsită, dar, după cum spun mulți cercetători, originile acesteia ar trebui căutate pe piața locală de fructe de mare, unde animalele sălbatice erau comercializate ilegal. Reamintim, pe 23 ianuarie, orașul cu 11 milioane de locuitori a fost pus în carantină.

Se remarcă faptul că lucrătorii din domeniul sănătății au intrat și ei în grupul de risc – 3.019 de oameni s-au îmbolnăvit printre ei, cinci au murit.

Autorii raportului au spus că, potrivit datelor lor, apogeul epidemiei a avut loc în perioada 24-26 ianuarie, iar în februarie răspândirea bolii va încetini treptat.

La 18 februarie 2020, numărul persoanelor recuperate din coronavirus pentru prima dată a depășit numărul de cazuri : 1824 și, respectiv, 1749.

About the author

Dialog Online

AllEscort