Alexandra Burz, tânăra de 18 ani rănită în accidentul din Dej, nu mai poate fi salvată de medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca. În ciuda eforturilor depuse de medici şi a mobilizării pentru donarea de sânge, tânăra a intrat în moarte cerebrală.

“Din păcate, Alexandra a intrat în moarte cerebrală. Familia ei și-ar fi dat acordul ca mai multe organe să fie prelevate de medici, ajutând astfel la salvarea altor vieți.

Odihnească-se-n pace. Sincere condoleante familiei”, au transmis apropiaţii familiei

Alexandra era internată la Clinica Chirurgie din Cluj-Napoca, la Terapie Intensivă, iar pentru ea s-a făcut o campanie de donare de sânge.

“S-a confirmat un donator internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca. Urmeaza sa constituim echipa care va participa la prelevarea rinichilor, iar mai apoi vom verifica pe lista pacientii care ar putea sa fie compatibili, pentru a-i chema la analizele de compatibilitate. In cazul in care vor putea fi prelevati si rinichii, va trebui sa asteptam echipa de medici de la Bucuresti, deci cel mai probabil prelevarea va avea loc la noapte sau maine”, a declarat pentru Dejeanul.ro, dr. Iacob Gheorghita de la Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Accidentul în care a fost rănită a avut loc chiar în 14 februarie. Din inforamțiile transmise de Poliție reiese că un conducător auto în vârstă de 21 ani circula pe direcția Dej spre Gherla, iar pe strada 1 Mai, în curbă periculoasă la dreapta semnalizată corespunzător, din cauza neadaptării vitezei de deplasare, a pierdut controlul autovehiculului şi a intrat în coliziune cu un stâlp amplasat pe partea opusă.

About the author

Dialog Online

AllEscort