Florentin Florescu s-a stins din viață în noaptea de duminică spre luni, la 57 de ani, vârstă pe care a împlinit-o duminică.

O voce legendară purtată prin condei s-a stins. Un cunoscut și apreciat jurnalist, scriitor și epigramist din Botoșani, Florentin Florescu, a trecut în neființă chiar de ziua lui, duminică, pe 16 februarie, când a împlinit 56 de ani.

Născut pe 16 februarie 1963, în localitatea Sulița, județul Botoșani, Florentin Florescu a scris la Curierul, Jurnalul de dimineață, Monitorul de Botoșani, a fost director al săptămânalului Atitudinea. A scris ”Căruța cu moldoveni”, cartea de reportaje apărută în anul 2000, la Editura Axa, dar și ”Săraci lipiți paharului” (2004, Editura Agata).

A înființat primul ziar democratic din Botoşani, „Atitudinea”, împreună cu Viorel Ilişoi și Constantin Iftime. A continuat să fie prozator, ziarist și reporter special la: „Curierul”, „Jurnalul de Dimineaţă”, „Monitorul de Botoşani”. A închegat colaborări la: „Curentul”, „Jurnalul literar”, „Jurnalul Naţional”, „Libertatea”, „TVR 1” şi „Somax TV”.

”A murit tatăl copiilor mei, Florentin Florescu, noaptea trecută. Dumnezeu să te ierte, Florentin! Mâine este înmormântarea la Vorona, pentru cei care doresc să își ia rămas bun de la un om deosebit”, a scris de Facebook fosta soție, Diana Ramona Aron.

Înmormântarea va avea loc marți, 18 februarie 2020, la ora 14.00, la cimitirul din Vorona.

Dumnezeu să îl ierte!

About the author

Dialog Online

AllEscort