Update: Tânăra care s-a sinucis era în evidența Institutul de Psihiatrie Socola, fiind internată de mai multe ori cu diagnosticul de depresie. Aceasta şi-a descoperit mama decedată, când avea doar 18 ani. Mama tinerei a murit tot după un act suicidal.

Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă: „Ne exprimăm condoleanţe şi întreaga compasiune pentru familia îndurerată. Pacienta de 34 de ani era prima dată însărcinată şi totodată era prima dată când a născut. În data zilei de 12 februarie a dat naştere unui băieţel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9. Copilul este sănătos, cu evoluţie favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, monitorizat. Din păcate, în cursul acestei dimineţi, la 5.45, mama acestuia s-a sinucis. Mama a avut o sarcină normală din punct de vedere al evoluţiei ea fiind monitorizată şi investigată corect. Astăzi am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. Ea, la vârsta de 18 ani, şi-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci ea avut internări la spitalul de psihiatrie, a avut tratament. Nu ştim dacă l-a urmat, dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei şi faptul că depresia post partum există cu o frecvenţă de la 1 la 3 la sută dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit”.

O tânăra de 34 de ani, care a născut în urmă cu patru zile la Maternitatea din Iaşi, s-a aruncat, duminică, de la etajul patru al spitalului. Medicii nu au putut-o salva, fiind declarat decesul.

Un echipaj al ISU Iaşi a fost solicitat pe strada Cuza Vodă, la Maternitata din oraş, pentru a acorda îngrijiri medicale unei femei care căzuse de la etaj.

„La momentul ajungerii echipajului la locul intervenţiei s-a constatat că o femeia se afla în stop cardio-respirator.

S-au efectuat manevre de resucitare, dar nu a răspuns pozitiv, fiind declarat decesul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Şeful UPU-SMURD, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia în vârstă de 34 de ani era lehuză, născuse miercuri şi urma să fie externată în cursul zilei de luni.

Aceasta s-a aruncat de la etajul 4 al Maternităţii.

O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a se stabili cauza producerii tragediei.

About the author

Dialog Online

AllEscort