Mașinile rechemate în service includ majoritatea vehiculelor Model X construite înainte de octombrie 2016, cele construite după această dată nu sunt afectate.

Tesla recheamă în service aproximativ 15.000 de vehicule Model X din cauza unei posibile probleme legate de sistemul de direcție.

Au fost semnalate probleme legate de faptul că șuruburile de aluminiu dintre motorul electric al direcției asistate și carcasa angrenajului ar putea coroda și se pot rupe, provocând pierderea direcției asistate.

Reprezentanții Tesla au spus că „au observat o coroziune excesivă pe șuruburile care atașează această componentă la mecanismul de direcție al vehiculelor Model X” acest fenomen apare cu precădere în principal în climele foarte reci, unde se utilizează sare pe drum.

În cazul în care șuruburile se rup, ar fi nevoie de „mai multă forță pentru a întoarce volanul, în special în timpul manevrelor de parcare”, a spus producătorul auto.

Administraţia pentru Siguranţa Traficului pe Drumurile Naţionale (NHTSA) din Statele Unite a declarat că nu a fost semnalat niciun accident în legătură cu această problemă.

Tesla va contacta proprietarii pentru a programa înlocuirea șuruburilor de montare și chiar a mecanismului de direcție, dacă este nevoie, dar a subliniat că oamenii pot continua să folosească mașinile lor până atunci.

Tesla Recall

About the author

Dialog Online

AllEscort