„Ciara sau Sabine: numește-o cum vrei, dar țările din Europa sunt lovite de aceasta furtună puternică. Transportul a fost blocat și școlile au fost închise. Multe persoane au fost rănite în Germania și Marea Britanie.” relatează site-ul de știri dw.com

Viteze ale vântului de 120 de kilometri pe oră au fost pe parcursul nopții în Germania, au căzut copaci, blocând traficul. Viteza vântului a depășit 150 kmh în Munții Harz din centrul Germaniei. În Kiel, vânturile au ajuns a 120 kmh.

Meteorologul Romica Jurca anunță de asemena că România va fi lovită de furtuna „Sabine”. Jurca spune că furtuna nu va lovi în plin, însă se vor simți curenți de vânt puternici, generați de sistemul noros care afectează Europa.

„Majoritatea sistemelor noroase care vor aduce în România aparțin acestei vaste arii ciclionice care e foarte activă. Precipitațiile vor începe astăzi și un sistem noros va traversa toată țara. Miercuri și joi precipitațiile par să fie mai puține, iar vineri un nou segment noros va cuprinde România”, a declarat meteorologul Romica Jurca la România TV.

About the author

Dialog Online