Compania de stat Hidrolectrica a admis intr-un raspuns pentru G4media.ro ca nu a recuperat nimic din cele 4 miliarde de lei incasate de baietii destepti din energie, printre care Bogdan Buzaianu, in urma contractelor incheiate de acestia cu Hidroelectrica si anchetate de DIICOT si DNA.

DNA a clasat marele dosar Hidroelectrica in iulie 2018 dupa o ancheta de 13 ani. In martie 2019, DNA a raspuns unei solicitari si a precizat:

”Procurorii anticoruptie au mai dispus (pe 30 iulie 2018 – n.r.) mentinerea masurilor asiguratorii dispuse in cauza, cu precizarea ca acestea vor inceta de drept daca persoana vatamata SC Hidroelectrica SA nu introduce actiune in fata instantei civile, in termen de 30 de zile de la comunicarea solutiei”.

Prin urmare, sursa citata a solicitat Hidroelectrica sa comunice daca a introdus actiune in instanta civila in termen de 30 de zile de la comunicarea in vara lui 2018 a solutiei de clasare dispuse de DNA.

Compania de stat a precizat, in ianuarie 2020, ca a introdus mai multe actiuni in instanta civila impotriva baietilor destepti din energie, printre care si compania lui Bogdan Buzaianu, insa au fost respinse. ”Nu au fost obtinute titluri executorii deoarece dosarele solutionate pana in acest moment au fost respinse”.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro

About the author

Dialog Online