Un soldat a ucis cel puțin 20 de oameni într-un atac în masă și a luat ostatici în interiorului comercial.

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite într-un atac armat comis de un militar sâmbătă în Thailanda, relatează presa locală.

Atacul armat a început într-o bază militară, a continuat într-un templu budist, apoi într-un centru comercial din Nakhon Ratchasima, un oraş de aproape 150.000 de locuitori din nord-estul Thailandei.

Potrivit poliţiei, militarul şi-a împuşcat superiorul şi doi colegi, după care a fugit din cazarmă la bordul unui Humvee. A deschis apoi focul la un templu budist şi la un centru comercial din centrul oraşului.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, furnizat de Ministerul Sănătăţii, atacatorul a ucis 20 de persoane şi a rănit mai multe.

Poliţia le-a recomandat locuitorilor să evite deplasările şi să coopereze în vederea prinderii militarului ucigaş.

Acesta postează mesaje şi poze pe Facebook şi Instagram în legătură cu fapta sa, scriind într-un comentariu că „nimeni nu poate scăpa de moarte“.

Mesaj publicat pe Instagram de atacatorul din Thailanda

„Sunt obosit acum“, „nu mai pot să-mi mişc degetul“, a mai scris atacatorul. Numele său este Jakraphanth Thomma.

Autorităţile afirmă că nu cunosc motivele sale. „Nu ştim de ce face acest lucru. Se pare că a înnebunit“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului thailandez al Apărării.

Militarul a publicat mai multe mesaje incoerente în mediul virtual, denunţând între altele îmbogăţirea prin corupţie şi pe spatele altora. Facebook i-a blocat între timp contul.

Sergentul Jakraphanth Thomma, într-o poză din timpul atacului

Premierul thailandez Prayut Chan-o-cha a anunţat că urmăreşte situaţia „îndeaproape“ şi a cerut poliţiei să-l oprească pe atacator.

Înarmat cu o puşcă de automată şi un lansator de grenade, acesta ar fi luat 16 persoane ostatice la etajul patru al complexului comercial Terminal 21.

FOTO EPA-EFE

About the author

Dialog Online

AllEscort