Reuters: Alianță între Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo spre a lansa o alternativă la Magazin Play de la Google!

Huawei s-a văzut fără acces la serviciile Google fără voia sa și fără măcar ca Google să-și dorească asta, printr-o decizie luată de Departamentul de Stat al SUA. Situația ingrată a Huawei a venit precum o alarmă pentru companiile chinezești, Xiaomi, Oppo și Vivo pot oricând a ajunge într-o poziție similară.

În mijlocul luptelor sale cu guvernul Statelor Unite ale Americii, Huawei a lucrat la alternative pentru Android. Acum, un raport al Reuters dezvăluie planurile celor de la Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo care pregătesc o alternativă a aplicației Magazin Play.

Reuters raportează că cei patru giganți Android din China – Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo – pregătesc o alternativă pentru Play Store de la Google. Totuși, acesta nu ar lua forma unui singur magazin, ci ar fi mai degrabă o platformă pentru dezvoltatori care consolidează magazinele de aplicații respective din toate cele patru mărci.

Aparent, această nouă platformă ar permite dezvoltatorilor Android să își încarce aplicațiile o singură dată și să le publice în toate cele patru magazine de aplicații. Alianta serviciilor globale pentru dezvoltatori (GDSA) se va lansa aparent în martie – deși ar putea fi amânată din cauza focarului de coronavirus – și ar susține, de asemenea, muzică, filme și jocuri.

Ar fi o lovitură importantă pentru Google și le-ar tăia din avântul luat de Magazin Play care în 2019 a avut venituri de aproape 9 miliarde dolari. Huawei se află într-un proces de dezvoltare al App Gallery pe multiple piețe, iar Xiaomi, Oppo și Vivo pe lângă partea financiară i-ar putea ajuta să ofere un motiv în plus către cei ce dezvoltă aplicații spre a le porta.

Mai multe detalii o să aflăm în cadrul MWC Barcelona 2020. Huawei, Xiaomi și Oppo au prezență și în România. Huawei are un succes comercial susținut, Xiaomi se descurcă din ce în ce mai bine, iar Oppo și-a format o echipă și pregătește lansarea de telefoane mobile în România.

About the author

Dialog Online

AllEscort