Presedintele PNL, Ludovic Orban a declarat, sambata, la Conferinta de alegeri a PNL Bucuresti ca Bucurestiul este inima Romaniei, care a fost bagata aproape in stop cardiac de o administratie incompetenta, corupta.

„Bucurestiul este inima Romaniei. Daca inima sufera de aritmii, daca nu transmite sangele in tot corpul, tot corpul are de suferit. Inima Romaniei a fost bagata aproape in stop cardiac de o administratie incompetenta, corupta care si-a batut joc. (…) Nu se poate sa ai cea mai poluata capitala, sa stii de unde vine aceasta poluare si sa nu faci nimic”, a afirmat Orban

Acesta a adaugat ca viitoarea administratiei liberale trebuie sa si asume realizarea unei centuri a Bucurestiului.

Orban a criticat si actualul sistem de termificare folosit in Bucuresti, spunand ca trebuie preluate modele din alte mari orase.

„Primaria Bucurestiului a avut posibilitatea sa acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea retelelor primare de energie termica si a pierdut acesti bani pentru sa este incompetenta si nu are capacitatea sa deruleze niciun proiect seros pentru Bucuresti”

„Nu poti sa rezolvi problemele bucurestenilor daca tu sifonezi banul public in lefuri nesimtite ale unor companii inventate si populate cu clientela politica PSD, daca sifonezi banul public in vouchere si bairamuri care nu folosesc cu nimic localitatii. Problemele esentiale ale Bucurestiului trebuie rezolvate. Nu avem baza de date urbana, nu avem cadastru facut (…) nu avem un plan clar de retele subterane”, a afirmat premierul, citat de news.ro.

El a criticat faptul ca in Bucuresti nu se face colectare selectiva si spune ca administratia „se lasa prizoniera pentru marii gunoieri”.

Orban a criticat de asemenea faptul ca Primaria Capitalei a dat vouchere pentru biciclete, fara a fi construit pistele necesare circulatiei acestora.

Premierul spune ca „degeaba castigi bine daca-ti petreci doua din viata sufocat in trafic si inghitind praful si noxele emise de toate masinile”.

El a subliniat ca in Bucuresti „toata lumea construieste spitale”, referindu-se la promisul spital Metropolitan si la spitalul promis de primarul sectorului 1, afirmand ca acestea sunt proiecte pe hartie, in timp ce calitatea serviciilor spitalicesti in spitalele administrate local „scade continuu”.

„Trebuie sa incepem sa nu mai privim administratia din perspectiva unor obiective politico-electoraliste. (…) Nevoile reale ale oamenilor nu pot fi rezolvate cu bairamuri, cu lefuri nesimtite si cu resurse aruncate pe apa Dambovitei”, a mai spus Ludovic Orban.

About the author

Dialog Online

AllEscort