Numărul deceselor ca urmare a infecției cu coronavirus ce cuprinde China a ajuns la peste 630 de persoane, iar numărul persoanelor infectate a depăşit cifra de 30.000, conform bilanţului publicat vineri dimineaţă de autorităţile medicale de la Beijing, potrivit site-ului Business Insider.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 69 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea în provincia Hubei din Wuhan. De asemenea, numărul persoanelor infectate a crescut cu 2.447.

Virusul s-a răspândit în toate provinciile și regiunile din China, precum și în alte 25 de țări.

În afara Chinei, au fost raportate cazuri în Australia, Belgia, Cambodgia, Canada, Finlanda, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Malaezia, Nepal, Filipine, Rusia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Sri Lanka, Suedia, Taiwan , Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA și Vietnam.

SUA a raportat până acum 12 cazuri, dintre care cel mai recent a fost confirmat miercuri în Wisconsin.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat  „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” săptămâna trecută, iar președintele chinez Xi Jinping a declarat că virusul reprezintă o „amenințare gravă”.

Primul caz de coronavirus a fost raportat la Wuhan în decembrie. Orașul  chinez are o populație de 11 milioane.

Simptomele sunt similare pneumoniei, acestea includ febră și dificultăți de respirație.

In ceea ce privește perioada de incubație a bolii, adică timpul de la momentul infectării și până la apariția primelor semne și simptome de boală, aceasta nu a depășit 14 zile.

Foto Kevin Frayer/Getty Images

About the author

Dialog Online

AllEscort