Kirk Douglas, unul dintre ultimele vedete de film din epoca de aur de la Hollywood,  cunoscut pentru lunga sa carieră în cinematorgafie, în timpul căreia a interpretat roluri memorabile precum „Lust for Life”, „Spartacus” și „Paths of Glory”, a murit miercuri la casa lui din Beverly Hills, California, acesta avea vârsta de 103 ani.

Fiul său, Michael Douglas, a confirmat decesul tatălui într-o declaraţie, a relatat The New York Times.

„Cu imensă tristeţe, eu şi fraţii mei anunţăm că tatăl nostru, Kirk Douglas, nu se mai află de azi printre noi. Pentru o lume întreagă, a fost o adevărată legendă, un actor din Epoca de Aur a filmelor…Dar pentru mine şi fraţii mei, Joel şi Peter, era pur şi simplu tata.

„Celebrul actor, laureat al Premiilor Oscar, a încheiat cu aceleaşi cuvinte pe care le-a rostit cu ocazia aniversării de 103 ani a tatălui său: „Te iubesc nespus de mult şi sunt mândru că sunt fiul tău.”

Născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată” „The Strange Love of Martha Ivers”.

De-a lungul unei cariere de 64 de ani, Douglas a apărut în peste 90 de filme. Douglas a devenit o vedetă internațională datorită rolului său de boxer fără scrupule în filmul Campion (1949), rol care i-a adus prima sa nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor. În perioada anilor 1950 și 1960, Douglas a fost o mare stea la box-office, el a jucat alături de unele dintre cele mai importante actrițe din acea epocă: Lauren Bacall, Gena Rowlands, Jan Sterling, Eve Miller, Lana Turner, Eleanor Parker și alții. Wikipedia


Foto Facebook Michael Douglas

About the author

Dialog Online