O femeie în vârstă de 37 de ani, din Răducăneni, județul Iași, a chemat ambulanța în urmă cu două zile pentru că acuza dureri abdominale. Aceasta le-a spus atât celor din echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, cât și medicilor de la UPU Iași, că nu avusese menstruație timp de 2 ani, deci ar fi exclusă ipoteza unei posibile sarcini.

„Protocolul (…) presupune ca toate femeile care sunt însărcinate și care urmează să nască să fie duse la una dintre maternitățile de gardă, fie la Cuza Vodă, fie la Elena Doamna. În UPU, ambulanța a adus o pacientă de 37 de ani, din comuna Răducăneni, o pacientă care a declarat că are dureri abdominale și a fost adusă pentru investigații și tratament în UPU. (…) La preluarea de către echipa medicală, s-a evaluat și s-a făcut examen fizic și medicul de gardă a declarat că este vorba despre o femeie însărcinată, cu o sarcină aproximativă de 7 luni, care avea naștere declanșată, o naștere prematură, care s-a și produs în UPU, în următoarele minute”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași.

Femeia a născut prematur un băiețel fiind asistată de medicul specialist de gardă, la UPU Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Bebelușul cântărește 1800 de grame și are scorul APGAR 10.

Aceasta este cea de-a treia naștere care are loc în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

„E un eveniment fericit, mama nu știa că este însăcinată, nu știa că urmează să nască. Este o pacientă care avea antecendent două nașteri, are doi copii adolescenți acasă. (…) Femeia a spus că are dureri abdominale, au bănuit că este vorba despre o colică abdominală și nu de o naștere declanșată. Ea a declarat că nu a mai avut amenoree de doi ani, astfel încât a considerat că s-a instalat menopauza”, a declarat șefa UPU SMURD.

Medicul care a asistat-o la naștere susține că a fost o experiență unică pentru el. „Am aflat și noi și ea cu aceeași mirare că este gravidă. După ce a născut s-a bucurat foarte tare, mi-a promis că își va boteza copilul cu prenumele meu, Tudor. Mi se pare foarte frumos. Toată lumea se gândește dacă îmi va cere să îl botez, cu drag dacă va dori și voi sprijini copilul cum voi putea. Este prima oară și pentru mine când ajut pe cineva să nască, în ciuda faptului că am tatăl ginecolog, a fost o experiență unică. Sper să nu fie ultima. Au fost multe emoții, pentru că deobicei nu nasc femeile la noi”, a declarat Tudor Merticariu, medic specialist urgențe la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași.

Imediat după naștere, atât mămica cât și bebelușul au fost transferați la Maternitatea ” Cuza Vodă” din Iași, unde se află sub supravegherea medicilor de specialitate.

About the author

Dialog Online

AllEscort