Un accident, fără victime, a avut loc la ieşirea din Miercurea Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, unde un microbuz a fost o lovit în partea din faţă de o creangă a unui arbore.

Vehiculul se află în imposibilitatea de a continua deplasarea, întrucât are parbrizul spart şi plafoniera înfundată.

“Au început să cadă arbori pe partea carosabilă din mai multe zone înalte din judeţul Harghita, astfel încât este de aşteptat, date fiind avertizările meteo, ca numărul arborilor care se presupune că vor cădea pe partea carosabilă să crească. În aceste condiţii, prima noastră recomandare este ca să se amâne deplasările, pentru că este foarte nesigur să pornim la drum”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Circulația rutieră pe DN 12 C, de la Gheorgheni până la limita cu judeţul Neamţ, s-a închis miercuri de la ora 17.00, din cauza căderilor de arbori căzuţi pe partea carosabilă, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

Potrivit sursei citate, “directorul general regional Horia Stancu a direcţionat în zona respectivă toate echipele DRDP Braşov disponibile în zonă şi suntem ajutaţi şi de echipele de la ISU Harghita şi reprezentanţii ocoalelor silvice”.

În zonă se află şi echipaje de poliţie pentru dirijarea traficului, oamenii legii recomandând şoferilor să nu pornească la drum, dacă nu este neapărat necesar.

Judeţul Harghita se va afla în cod portocaliu meteo, până joi dimineaţa, fiind prognozate “intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă sub 50 metri”. AGERPRES

About the author

Dialog Online

AllEscort