O femeie în vârstă de 70 de ani a murit după ce a fost lăsată să aștepte vreme de 16 ore pe holul Unității de Primiri Urgențe Constanța. Familia femeiei acuză personalul medical că nu s-a îngrijit de starea de sănătate pacientei și au depus o plângere la Poliție, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate. femeia a ajuns la spital pe 1 februarie, în jurul orei 7 dimineața, aceasta acuza dureri abdominale, dureri în piept și respirație greoaie. Abia după 12 ore, pacientei i s-a făcut o electrocardiogramă, iar după alte patru ore a fost mutată pe un pat. Rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după aceste rezultate pacienta nu ar fi fost preluată de medici.

„Au dus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul”, a declarat fiul femeii, potrivit știrileprotv.ro.

„În momentul în care a fost gata, în jurul orei 19:50, şi analiza imagistică, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct, de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-au luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei”, a spus fiul femeii.

„S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe”, adaugă fiul femeii.

Familia femeii a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere şi acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgenţe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au declarat că fac şi ei o anchetă internă pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgenţe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Medicii şi poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza decesului femeii de 70 de ani.

About the author

Dialog Online