Cel puţin 259 persoane au murit din cauza coronavirusului în China, unde au fost înregistrate peste 11.700 de cazuri de îmbolnăvire, transmite CNN.

Cazuri de infectare au fost confirmate vineri seară în Spania şi Marea Britanie, iar SUA a anunţat că interzice accesul pe teritoriul a străinilor care au fost recent în China. 

Autorităţile spaniole au anunţat că un prim caz de infecţie a fost confirmat la unul dintre cei cinci germani care se aflau sub observaţie în insula La Gomera după ce au avut contact cu un bolnav din ţara lor, informează El Mundo.

Centrul National de Microbiologie din Spania a precizat ca pacientul se afla sub observatie: „Pacientul se afla internat si izolat intr-un spital de pe insula. Face parte dintr-un grup de cinci persoane pe care Directia Generala de Sanatate Publica din Canarias le mentine sub observatie”.In seara zilei de vineri, in Londra si Madrid a ajuns si primul avion cu repatriati din Wuhan. Toti se afla in carantina pentru 14 zile.

În seara zilei de vineri, în Londra şi Madrid a ajuns şi primul avion cu repatriaţi din Wuhan. Toţi se află în carantină pentru 14 zile.

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri – cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Tailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.

În Indonezia, 43.000 de muncitori dintr-un complex industrial au fost plasaţi în carantină, a anunţat PT Indonesia Morowali Industrial Park. Motivul – 5.000 dintre ei sunt chinezi, iar dintre aceştia mai mulţi au venit din Wuhan. Niciunul nu a fost depistat pozitiv.

Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, China ar ascunde numărul real al deceselor.

William Yang, corespondent în China al Deutsche Welle, a scris pe Twitter că mai mulţi muncitori din crematoriul din Wuhan au confirmat pentru Initium Media, sursă credibilă, după cum a numit-o, că în centrele crematoriului sunt aduse trupuri direct de la spitale. „Există motive să fim sceptici”, a adăugat jurnalistul.

Trupul unui bărbat decedat a stat mai multe ore pe o stradă din Wuhan înainte de a fi luat de serviciile de urgenţă, a constatat un jurnalist de la agenţia AFP. Bărbatul decedat avea 60 de ani şi purta pe faţă o mască medicală.

OMS – Organizația Mondială a Sănătății a declarat coronavirusul ca o urgență de sănătate publică, de interes internațional.

About the author

Dialog Online

AllEscort