Senatorul Nicolae Marin, din judeţul Galaţi, secretar general adjunct al Pro România, este primul parlamentar care renunţă, prin act notarial, la pensia specială. Acesta a anunţat că mai mulţi colegi din partid vor proceda la fel, pentru că legea votată „este o cacealma”.

Demnitarul a autentificat pe 31 ianuarie, la un birou notarial, o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţă la pensia specială.

„Cunoscând prevederile Capitolului IX – Indemnizaţia pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declaraţii, şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de senator”, screi în actul notarial semnat de acesta.

Nicolae Marin a îndemnat toţi parlamentarii să facă ca el şi a relatat că şi Președintele de partid Pro România, Victor Ponta, va renunța si el luni tot printr-un act notarial.

Senatorul relatează că decizia lui se îndreaptă în special către guvernanţi, care încearcă să împiedice majorarea alocaţiilor pentru copii, invocând lipsa fondurilor.

„Îndemn toţi parlamentarii, dar în primul rând pe cei din judeţul Galaţi, să facă acelaşi lucru şi să încheiem o dată pentru totdeauna cu discuţiile despre pensiile speciale ale parlamentarilor. Este soluţia cea mai bună, legală, de a renunţa la această indemnizaţie specială care este acordată parlamentarilor care ies la pensie. Este iniţiativa mea, i-am prezentat-o domnului preşedinte Victor Ponta şi dumnealui m-a asigurat că va face acelaşi lucru luni. Apelul meu se îndreaptă în special către actuala guvernare, care încearcă din răsputeri să împiedice majorarea alocaţiilor pentru copii, invocând lipsa fondurilor şi sunt convins că prin astfel de renunţări benevole din partea actualilor dar şi a foştilor parlamentari se vor suplimenta resursele financiare necesare alimentării conturilor din care se fac plăţile pentru copii”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES.

Senatorul Nicolae Marin este la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales pe listele PP-DD şi PSD. Anul trecut, el a părăsit PSD şi s-a înscris în Pro România.

Pensiile speciale au fost eliminate, în 28 ianuarie, în şedinţa Camerei Deputaţilor din Parlament, cu 247 de voturi pentru şi 21 de abţineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcand militarii şi poliţiştii. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Cameră, în calitate de for decizional.

About the author

Dialog Online

AllEscort