“Am dreptul la un proces echitabil ca orice om” a declarat LIVIU DRAGNEA în fața judecătorilor! “Dacă voiam să ies, puteam să plătesc un preț, dar n-am vrut!”

“Am dreptul la un proces echitabil ca orice om” a declarat LIVIU DRAGNEA în fața judecătorilor! “Dacă voiam să ies, puteam să plătesc un preț, dar n-am vrut!”

“Am dreptul la un proces echitabil ca orice om” a declarat LIVIU DRAGNEA în fața judecătorilor de la curtea supremă, aceștia discută astăzi cererea sa de eliberare.

Dragnea a mai specificat ca stă nevinovat de 8 luni încarcerat și că nu a fost judecat de un complet constituit legal.

Acesta a făcut și primele declarații în fața jurnaliștilor de când este în închisoare, “Dacă voiam să ies, puteam să plătesc un preț, dar n-am vrut!”

La iesirea din sala de judecata, in drum spre mașină, fostul președinte PSD a spus jurnalistilor care ar fi fost acest pret: “România a fost prețul!”

Avocații lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu și Corneliu Liviu Popescu, au avut o misiune foarte grea, de a explica în fața a trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție de ce LIVIU Dragnea este încarcerat nelegal.

Completul de trei judecători care a analizează astăzi contestația la executare este format din președintele Florentina Dragomir și judecătorii Ionuț Matei și Alina Ioana Ilie. Cei trei magistrați se numără printre judecătorii fermi ai instanței astfel că misiunea apărării lui Dragnea a devenit și mai dificilă.

Pentru a susține că încarcerarea fostului președinte PSD este ilegală avocata Flavia Teodosiu a creat o legătură juridică între prima decizie din dosarul angajărilor fictive, respectiv sentința penală și motivarea CCR privind conflictul de natură constituțională privind specializarea completurilor de judecată în prima instanță de la ICCJ , respectiv completurile de trei judecători.

”Cerem admiterea contestației cu privire la detenția și privarea de libertatea a lui Dragnea. La dosar sunt atașate sentința finală și decizia de definitivă . Această sentință penală este rămasă definitivă prin decizia completului de cinci judecători.

Dragnea consideră că sentința fondului este nelegal dată. A existat la completul de cinci o opinie separată ce prevedea trimiterea la rejudecare. Dragnea execută azi o pedeapsă care e dată practic doar în baza sentinței de fond.

CCR s-a pronunțat și a statuat obligatoriu ca articolul 29 din legea 78 din 2000 era de aplicat obligatoriu și de ICCJ.

Vorbim de modalitatea de compunere a completului de judecată de trei magistrați care a dispus condamnarea la fond. Împiedicarea executării e dată de ceea ce a reprezentat decizia CCR și urmările ei.

Nu putem menține o hotărâre judecătorească despre care se spune clar că a fost pronunțată de un complet nelegal constituit.

Observați că toate aspectele ne conduc la concluzia clara ca au fost încălcate drepturi naționale și inclusiv cele prevăzute de articolul 6 din CEDO”, a relatat avocata în fața completului de judecată.

Avocatul Corneliu Liviu Popescu, a abordat aceeași temă, dar din prin prisma drepturilor omului garantate de către CEDO.

„Articolul 5 din CEDO când vorbește de starea de detenție spune clar că o persoană poate fi ținută încarcerată legal doar atunci când condamnarea provine de la o instanță competentă și constituită legal.

Mandatul de executare al pedepsei emis de Tribunalul București care arata foarte clar ca ceea ce execută Dragnea este sentința completului de fond, adică cel de trei judecători.

În apel pe condamnare nu s-a modificat o virgula, o zi de închisoare în plus sau în minus.

Decizia CCR de e la momentul publicării ei constituie o piedică pentru executarea efectivă. Pentru ca arata ca acel complet care a stabilit executarea a fost nelegal constituit”, a explicat avocatul Popescu.

Foto B1

Related Articles