Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Oamenii de știință din Australia au devenit primii care au recreat noul tip de coronavirus în afara Chinei și au informat că aceasta este „o reușită semnificativă” în lupta împotriva virusului, informează BusinessInsider

Descoperirea va fi comunicată Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în speranța că va putea fi folosită pentru diagnosticarea și tratarea virusului, conform Mediafax.

Cercetătorii de la un laborator din Melbourne au informat că au reușit să dezvolte o copie a acestui virus folosind o mostră de la un pacient infectat. Ei susțin că reușita lor ar putea fi un prim pas pentru dezvoltarea unui test care să determine prezența virusului în corpul uman înainte de apariția primelor simptome.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubație.

Sursa foto: BusinessInsider

About the author

Dialog Online

AllEscort