Coletele din CHINA! Reprezintă un pericol pentru sănătate? Infectare coronavirus!

Coletele din CHINA! Reprezintă un pericol pentru sănătate? Infectare coronavirus!

Autorităţile din America au analizat posibilitatea de infectare cu noul virus prin intermediul coletelor comandat din China, în condițiile în care autorităţile din China nu au luat nici o măsură în legătură cu serviciile poştale, relatează Mercury News

În condițiile în care multe persoane din diferte țări ale lumii continuă să comande colete din China, specialiști din Statele Unite ale Americii au analizat posibilitatea de a fi infestat cu coronavirus prin intermediul produselor primite din China, in cazul in care cei care au manipulat produsele/coletele ar fi fost infectați cu acest virus.

Cercetătorii din SUA au dat o declaraţie oficială prin care informează că nu există niciun pericol de infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor/produselor comandate din China, relatează Mercury News. 

Aceștia au confirmat că riscul infectării cu coronavirus prin intermediul coletelor este foarte scăzut, in condițiile în care virusul nu are capacitatea de a supravieţui pe obiecte și faptul că persoanele care primesc colete din China până intră in contact cu acestea trec foarte multe zile sau chiar săptămâni, la temperaturi variate.

Chiar dacă coletul/produsul care urmează să ajungă din China intră in contact cu o persoană infectată sau acesta tușește/strănută pe coletul care urmează să îl trimită, coletul nu reprezintă un risc de infecatre pentru destinatar.

Aceștia nu au foarte multe informaţii despre acest nou virus ținând cont de apariția lui recentă, dar alţi viruşi care sunt la fel, de exemplul virusul SARS și MERS supravieţuiesc doar câteva ore pe obiecte. 

Potrivit serviciilor poștale din România in condițiile in care trec luni până ajung coletele la destinatar, riscul de a fi infectat este extrem de scăzut.

Related Articles