Suspiciuni CORONAVIRUS în BACĂU! Student venit din China acum 8 zile!

Suspiciuni CORONAVIRUS în BACĂU! Student venit din China acum 8 zile!

Suspiciune de coronavirus la Bacău. O persoană care acuza simptome specifice gripei s-a prezentat luni la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, scrie deșteptarea.ro.

Pacientul a revenit in țară în urmă cu câteva zile din China! Medicii au luat toate măsurile specifice, au prelevat probe pe care le-au trimis la Institutul Matei Balș. Acesta aflându-se acuma în camera de izolare!

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse.

A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, ne-a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

„Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, cetăţean român, este student în China. A venit acum 8 zile în ţară. Pe avion a avut febra, în aceste 8 zile nu a mai avut febra, dar a avut o tuse uşoară.Astăzi (luni – n.r.) în jurul prânzului s-a prezentat la un consult, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău, cu uşoare dureri musculare. În momentul de faţă nu putem face nicio legătură cu coronavirusul din China, se aşteaptă concluzia medicilor care să dea un diagnostic”, a relatat prefectul Bacăului – Liviu Miroşeanu pentru Mediafax

Related Articles