Potrivit Roman24, mai multe familii dintr-un cartier din Neamț, au fost bătute si abuzate, pentru că nu plăteau „taxa de liniște” impusă de Vasile Capră. Interlopul le intra locatarilor în case, îi bătea şi îi ameninţa că le va abuza soţiile, iar copiii îi va da pe mâna  proxeneţilor. Locuitorii cartierului Văleni din Piatra Neamț, sătui de suferinţe, pur şi simplu au fugit din cartierul respectiv în alte zone din oraş.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică faţă de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toate din Piatra Neamţ, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeaşi zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilul”, potrivit IPJ Neamț.

Unul din locuitorii blocului, povestește cum în ajunul Bobotezei, interlopul a intrat in casa lor și i-a amenințat cu cuțitul. Potrivit unui alt martor, Vasile Capră i-ar fi impus suma de 5000€ pentru a locui acolo, în caz contrar ii va viola copiii.

În cele din urmă, interlopul a fost prins și pus sub arest preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de șantaj.

About the author

Dialog Online