Spitalul va avea două etaje și 1000 de paturi!

Chinezi au anunțat că au demarat lucrările pentru construcția unui spital special destinat celor infestați cu coronavirus, în localitatea Wuhan, orașul de unde s-a răspândit pneumonia cauzată de acest nou virus.

Potrivit digi24.ro, spitalul va fi construit de la zero, iar autoritățile chineze au dat ca termen de finalizare a construcției data de 3 februarie.

Spitalul va avea două etaje și aproximativ 1000 de paturi, iar aici vor fi tratați exclusiv persoanele infectate cu acest tip de virus.

Lucrările au început, iar imaginile surprinse sunt de-a dreptul spectaculoase, pentru că la locul unde va fi ridicat spitalul sunt deja zeci de excavatoare, mașini, containere și alte utilaje.

Spitalul va fi construit după modelul unui centru de tratament similar care a fost ridicat la Beijing în 2003 în timpul epidemiei SARS și care avea o capacitate de 1.000 de paturi.

Până acum, oficial, peste 1000 de oameni s-au îmbolnăvit și 41 dintre ei au murit, iar trei metropole chineze sunt închise complet.

Croronavirus în China

Până în prezent au mai fost confirmate cazuri în America, Japonia, Hong Kong, Thailanda, Taiwan, Singapore, Macao, Vietnam, Coreea de Sud, Nepal.

Comisia Națională de Sănătate din China a declarat astăzi că există 1.287 de cazuri confirmate, inclusiv 444 de noi, și că 41 de persoane au murit din cauza virusului. Organizația a raportat că există 237 de cazuri grave.

About the author

Dialog Online