CRORONAVIRUS în Franța

Coronavirus: trei cazuri de infectare, confirmate în Franța! Cei trei pacienți, unul în Bordeaux și doi la Paris, au stat în China, unde numărul mortilor a crescut până la 41 de morți.

Acestea sunt primele cazuri de contaminare identificate în Europa, a anunțat vineri seara ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, potrivit CNN. De asemenea, se efectuează analizele pentru alți 50 de pacienți, potrivit AFP.

Este vorba de un pacient internat la Bordeaux (sud-vest) și un alți doi la Paris, a anunțat ministrul francez, într-o conferință de presă.

Pacientul din Bordeaux în vârstă de 48 ani, s-a reîntors din China și trecut prin oraşul Wuhan. Acesta a avut primele simptome pe 23 ianuarie. Despre cei doi Paris nu se cunosc detalii deocamdată.

Ministrul francez al Sănătății Agnès Buzyn a anunțat că autoritățile vor lua toate măsurile pentru de a stopa propagarea virusului.

Croronavirus în China

Până în prezent au mai fost confirmate cazuri în America, Japonia, Hong Kong, Thailanda, Taiwan, Singapore, Macao, Vietnam, Coreea de Sud, Nepal.

Comisia Națională de Sănătate din China a declarat astăzi că există 1.287 de cazuri confirmate, inclusiv 444 de noi, și că 41 de persoane au murit din cauza virusului. Organizația a raportat că există 237 de cazuri grave.

Coronavirus in America SUA

Statele Unite a confirmat vineri al doilea caz de infectare cu virusul coronovarius din China. În total, Statele Unite sunt 63 de oameni sunt ținuți in carantină, din cauza pneumoniei virale. Este vorba despre o pacientă de aproximativ 60 de ani de loc din Chicago, care a fost în China, la Wuhan, în luna decembrie. Femeia se află în spital, în stare stabilă.

Coronavirus in România

In România mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China în luna decembrie. Ei au plecat din Beijing  spre Europa abia pe 20 ianuarie. Un număr de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timişoara vor sta acasă 10 zile ca măsură de prevenţie după ce s-au întors dintr-un turneu în China, în timpul căruia au cântat şi în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus. protivit Mediafax

Vineri, doi muzicieni din Cluj și Arad au fost izolați pentru 14 zile la domiciliu, ca măsură de prevenție. DSP Cluj a anunțat că starea lor de sănătate este foarte bună și dacă vor prezenta simptome vor fi internați la Spitalul de Boli Infecțioase. Filarmonica de Stat Transilvania a transmis că niciun muzician din ansamblul său nu este infectat și nu sunt posibili purtători au noului coronavirus, potrivit Mediafax.

Ce este virusul CORONAVIRUSUL și cum se transmite acesta

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care şi-au primit numele de la felul în care arată la microscop: sunt sferice, iar membranele lor sunt acoperite cu ţepi ce formează un fel de „coroană”, potrivit Agerpres.

Se vede ca o corona solară atunci când este privit la un microscop electronic.

Infecţiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii – unele dintre ele pot fi severe şi chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blânde, precum răcelile comune.

Specialiștii spun că deocamdată nu se poate face o estimare în privința mortalității acestui nou virus.

Coronavirusul este transmis prin aer și infectează în principal tractul respirator și gastrointestinal superior. 

Coronavirusurile sunt transmise între animale şi între oameni şi pot evolua pentru a forma tulpini care nu au fost identificate în trecut la oameni.

About the author

Dialog Online