VIDEO! Un taximetrist a fost filmat când arunca mai multe pungi de gunoi pe trotuar in Galaţi!

VIDEO! Un taximetrist a fost filmat când arunca mai multe pungi de gunoi pe trotuar in Galaţi!

Un taximetrist din Galaţi a fost filmat de o cameră stradală din oraş în timp ce arunca patru pungi de gunoi din maşină. El a fost identificat şi amendat de poliţiştii locali în urma unei sesizări.

„În cadrul verificărilor efectuate în vederea soluţionării unei sesizări, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au constatat că numitul N. I. a aruncat dintr-un autoturism, pe trotuarul aferent unui bloc de pe strada Stadionului, patru pungi din plastic ce conţineau deşeuri menajere, dăunând astfel curăţeniei din zonă. Persoana în cauză a fost identificată şi chiar dacă iniţial a negat fapta, în faţa dovezilor filmate a recunoscut şi a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 lei”, a anunţat Biroul de Presă al Poliţiei Locale Galaţi.

Gunoi

AMENDĂ. Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului Galați au constatat că un șofer de taxi a aruncat dintr-un autoturism, pe trotuarul aferent unui bloc de pe strada Stadionului, patru pungi din plastic ce conțineau deșeuri menajere. Totul a fost filmat de o cameră video aflată în zonă.Persoana în cauză a fost identificată, și chiar dacă inițial a negat fapta, în fața dovezilor filmate a recunoscut și a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei, conform prevederilor HCL 260/2018.Trebuie precizat că, în conformitate cu prevederile HCL 260/2018, pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public, sancțiunile pot ajunge până la 1.000 de lei. Pe tot parcursul anului 2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, persoanelor fizice dar și celor juridice, pentru depozitare/abandonare deșeuri, aruncarea pe spațiile verzi de mase plastice, hârtii, sticle, deșeuri menajere și orice alte deșeuri, etc. Valoarea acestor sancțiuni depășește suma de 36.000 lei.

Opublikowany przez Pro Lider FM Poniedziałek, 20 stycznia 2020

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului Galaţi spun că nu este vorba despre un incident izolat.

În ultimele luni, zeci de gălăţeni au primit amenzi după ce au fost prinşi în flagrant aruncând gunoi pe domeniul public. Alţii au fost identificaţi cu ajutorul hârtiilor din pungile de gunoi şi au fost notificaţi prin poştă despre amenda primită.

„Anul trecut, poliţiştii locali au aplicat peste o sută de sancţiuni pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public. Avem foarte multe sesizări, de multe ori poliţiştii se autosesizează în urma imaginilor care apar pe reţelele de socializare. Ca să-i prindă, poliţiştii locali folosesc mănuşi de unică folosinţă şi caută în gunoi. Aceste cazuri au prioritate în 2020. Amenzile sunt între 200 de lei şi 1.000 de lei”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei.

Related Articles