Astazi, 20 Ianuarie, se implinesc sase ani de cand a avut loc accidentul aviatic din Muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata.

Salvatorii nu au ajuns la timp, iar cei doi s-au stins din cauza frigului si a ranilor suferite.

Cei care i-au scos dintre fiarele contorsionate ale avionului prabusit au fost chiar localnicii din zona. Ei i-au dus pe raniti cu carutele pana la poalele muntelui, zona in care s-a petrecut accidentul fiind foarte greu accesibila.

Familia studentei Aura Ion cere dreptate dupa sase ani in care nu au primit nici o explicatie pentru moartea fetei.

”Inca un an peste accidentul aviatic din Muntii Apuseni. Un an de liniste. Prea multa liniste in conditiile in care avem doi morti si niciun vinovat! O ancheta tinuta, inca un an, sub tacere. Un dosar in care, 6 ani, nu s-a facut NIMIC! Cat mai trebuie sa astept dreptatea?”, au scris rudele studentei intr-un comunicat aparut in presa.

Familia Aurei Ion acuza autoritatile

Dupa ce abia dupa doi ani de la accidentul aviatic a fost emisa explicatia pentru care avionul s-a prabusit, nici pana astazi, resposabilii nu au fost trasi la raspundere.

Nu experienta insuficienta a pilotului Adrian Iovan ar fi fost motivul, ci aparatul de zbor care nu functiona in parametri normali, dupa cum spun apropiatii tinerei moarte in accident.

„Acum „se lucreaza” la ancheta ce ii vizeaza pe cei ce aveau responsabilitati pentru declansarea operatiunilor de alarmare din cadrul ROMATSA, pe medicii SMURD cu privire la interventia medicala, la respectarea procedurilor, precum si la incetarea manevrelor de resuscitare si declararea decesului victimei, pe pilotul Petrescu Razvan si Scoala Superioara de Aviatie Civila, pentru falsurile din documentatia aeronavei BN2, intrucat aceasta nu avea, la data efectuarii zborului, verificarile tehnice obligatorii pentru desfasurarea misiunii. 20 Ianuarie 2020 – VREM DREPTATE PENTRU AURELIA ION! VREM DREPTATE PENTRU FAMILIA NOASTRA! VREM DREPTATE PENTRU URMASII NOSTRI! 2020 – un an care poarta amprenta lui 20, asa ca, voi cei cu responsabilitatea dreptatii, sa va amintiti de ziua de 20 Ianuarie 2014 la fiecare pas! Sa va amintiti ca sunt doi morti care-si cer DREPTATEA!”, mai spune familia studentei, potrivit wowbiz.ro

About the author

Dialog Online