„În dimineața zilei de 6 decembrie 2019, a avut loc un atentat la stația aeriană Naval Pensacola din Pensacola, Florida. Agresorul a ucis trei persoane și a rănit alte opt. Mohammed Saeed Alshamrani a fost ucis de poliție.”

Decizia Apple de a nu debloca sau de a crea o portiță pentru a accesa iPhone-urile folosite de un terorist luna trecută, pune gigantul tehnologic în contradicție cu guvernul Statelor Unite.

Apple explică de ce deblocarea iPhone-urilor agresorului din Pensacola ar dezlănțui un coșmar de confidențialitate pentru proprietarii de iPhone.

Experții de securitate sunt de acord, însă, aceștia relatează faptul că deblocarea iPhone-urilor reprezintă un risc semnificativ pentru utilizatorii de iPhone, deoarece ar oferi un mijloc de a obține date private la care chiar Apple nu poate avea acces în prezent.

Procurorul general William Barr a cerut recent celor Apple să ajute la deblocarea telefoanelor folosite de agresorul din Pensacola, Florida, luna trecută – situație care necesită încă o dată ca gigantului tehnologic să echilibreze protejarea confidențialității consumatorilor cu obligația sa legală de a ajuta la adunarea de informații în legătură cu atentatul care a dus la pierderea vieților a 3 americani.

„Am menținut întotdeauna că nu o portiță doar pentru băieții buni”, a spus Apple într-un comentariu pentru Business Insider. „Aceste portițe ar putea fi exploatate și de către cei care ne amenință securitatea națională și securitatea datelor clienților noștri.”

Poliția va trebuie să apeleze la alte firme specializate pentru a recupera datele din iPhone-urile teroristului, la fel cum a procedat si FBI in 2016.

Sursa: Business Insider

About the author

Dialog Online

AllEscort