Animawings, o nouă companie aeriană specializată în chartere, va opera zboruri pe piaţa românească începând cu acest an, primul zbor fiind programat în 1 mai, au anunţat oficialii companiei în cadrul evenimentului de lansare de joi.

Acţionarii operatorului aerian sunt companiile Memento Group, din care face parte şi turoperatorul român Christian Tour, precum şi operatorul aerian elen Orange2Fly.

„Ideea de a crea acastă companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an şi a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piaţa autohtonă a charterelor este în creştere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reuşeşte să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial al Animawings şi fost director comercial al Blue Air.

Flota Animawings deţine două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri, care vor asigura zboruri charter operate de către o parte dintre turoperatorii din România către destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia.

Antonio Stoian, CEO-ul noii companii aeriene, a precizat că flota are un acord de cooperare extins cu Orange2Fly, care va asigura şi alte avioane pentru noul operator aerian dacă va fi nevoie.

În 2020, compania mizează pe un număr de 4.000 de ore de zbor şi, potrivit conducerii, în patru ani numărul se va tripla.

Totodată, compania se aşteaptă la un număr de 300.000 de pasageri, iar în 2024 – peste un milion de pasageri care vor alege serviciile aeriene ale acesteia.

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian prevăd mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii.

Memento Group, cu sediul central în Amsterdam, reuneşte firme cu activităţi în domeniul turismului – turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică şi broker de asigurări.

Orange2Fly este o companie aeriană elenă, înfiinţată în iunie 2016, având sediul în Atena, Grecia.

About the author

Dialog Online