Jumătate dintre copiii români spun că adulții din jur nu îi implică atunci când se iau decizii.

Unul din cinci copii nu se simte liber să își spună opinia în fața părinților, iar unul din 2 e reținut să se exprime în fața profesorilor.

Radu Leca: Copilul este transformat într-un confident

Jumătate dintre copiii români spun că adulții din jur nu îi implică atunci când se iau decizii. Asta arată noile date World Vision România. Mai mult decât atât, unul din cinci copii nu se simte liber să își spună opinia în fața părinților, iar unul din 2 e reținut să se exprime în fața profesorilor.

Radu Leca, psiholog, spune că avem de-a face cu o noțiune are car fi trebuit să fie îngropată de mult, aceea de a transforma copilul într-un confident în interiorul familiei. „El refuză să-și mai și pună părerea, respectiv el știe orice despre adult despre adultul care l-a transformat într-un confident. Dar nu se poate exprima nici în prezența lui în totalitate, dar nici în prezența celorlalți adulți, respectiv profesorii sau celălalt părinte.”

„Când părinții transformă copii în proprii confidenți e greșit din punct de vedere al noțiunii de educație, dar și din punct de vedere al viitorului, fiindcă aceștia vor fi inapt din toate punctele de vedere”, explică Radu Leca.

Citește și

Aderarea României la Spațiul Schengen este pe ordine de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie. Analist de politică externă: „Un nou refuz al Austriei ar pune presiune pe statele care blochează un proces de integrare”

„Legea 2 Mai” a fost adoptată de Senat. Ce spune Alina Gorghiu

De ce a plecat Sam Altman de la OpenAI? Angajații companiei sunt furioși de maniera în care a fost înlăturat

The post Studiu. Jumătate dintre copiii români nu sunt implicați când se iau decizii. Psiholog: Copilul este transformat într-un confident appeared first on Aleph News.

About the author