NASA a adus un compozitor pentru proiectul care transformă imagini din Spațiu în muzică.

Sophie Kastner, compozitor, a luat melodiile generate de computerele și le-a transformat.

Muzica poate fi acum redată de o orchestră și muzicieni.

NASA aduce muzica din Spațiu pe pământ. Proiectul care transformă imaginile înregistrate din Spațiu în sonete a fost dus la următorul nivel. Melodiile generate pe calculator au ajuns pe mâinile compozitorului Sophie Kastner.

„Sunt Sophie Kastner și sunt compozitor și autoarea piesei Where Parallel Lines Converge. Piesa mea este centrată în jurul ideii de spirală. Planul inițial a fost de a lua sonificările originale și să le traducem cât de exact se poate în piese care pot fi cântate de muzicieni”, a declarat Sophie Kastner, compozitor.

Kastner a luat melodiile și imaginile și le-a pus pe hârtie sub forma unor note muzicale. Astfel încât să poată fi redate de o orchestră cu ajutorul pianului, clarinetului, percuției și a instrumentelor cu corzi.

Piesa ei, „Where Parallel Lines Converge”, se bazează dintr-un portret specific al regiunii centrale a galaxiei noastre natale, cunoscută în mod adecvat sub numele de Centrul Galactic. Vizualizarea fizică a acestei imagini poate fi puțin dezorientată. Este surprinsă într-o varietate de lungimi de undă de lumină – cu raze X, infraroșu și optică – de mai multe imagini puternice în spațiul adânc – telescoapele Chandra, Hubble și Spitzer ale NASA.

Ca atare, există tone de vârtejuri și dungi aleatorii reprezentând entități uimitoare în zonă, cum ar fi bule strălucitoare de gaz și explozii de stele luminoase, cratime groase de praf și pepiniere stelare strălucitoare.

Citește și

Aderarea României la Spațiul Schengen este pe ordine de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie. Analist de politică externă: „Un nou refuz al Austriei ar pune presiune pe statele care blochează un proces de integrare”

Creșterea economică frânează accelerat în 2023 în România. Răzvan Botea: „Încetinirea a venit și ca urmare a strângerii politice monetare”

De ce a plecat Sam Altman de la OpenAI? Angajații companiei sunt furioși de maniera în care a fost înlăturat

The post NASA aduce muzica din Spațiu pe pământ. Melodiile generate de calculator au ajuns la compozitorul Sophie Kastner appeared first on Aleph News.

About the author