Negocierile „se apropie de final” privind eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas, afirmă Casa Albă.

Hamuda Shamala, un inginer de aplicații de internet la Ministerul Sănătății Hamas: Am văzut cum ascund rachete și arme în saltele.

Președintele german va vizita Israelul pentru discuții cu omologul israelian săptămâna viitoare.

UPDATE ORA 08.00 – Numărul civililor ucişi în Gaza a fost „fără precedent şi fără egal” în comparaţie cu orice conflict din 2017 încoace, a declarat luni secretarul general al ONU, António Guterres

Numărul civililor ucişi în Gaza a fost „fără precedent şi fără egal” în comparaţie cu orice conflict din 2017 încoace, a declarat luni secretarul general al ONU, António Guterres, potrivit CNN.

„Ceea ce este clar este că am avut în câteva săptămâni mii de copii ucişi. Aşa că asta este ceea ce contează. Asistăm la o ucidere a civililor care nu are egal şi nu are precedent în niciun conflict de când sunt secretar general „, a declarat Guterres în timpul unei conferinţe de presă.

UPDATE ORA 06.00 – Preşedintele SUA, Joe Biden, afirmă că un acord prin care Hamas ar putea elibera ostaticii ar putea fi aproape

Preşedintele SUA, Joe Biden, afirmă că un acord prin care Hamas ar putea elibera ostaticii ar putea fi aproape. Întrebat de un reporter dacă un acord despre care se zvoneşte că ar fi aproape, acesta a spus: „Cred că da”.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) – o organizaţie umanitară care a facilitat eliberări anterioare de ostatici – a declarat că şeful său a călătorit în Qatar pentru a se întâlni cu Hamas. Această evoluţie a sporit şi mai mult speranţele că un acord ar putea fi iminent.

UPDATE ORA 05.00 – Tancurile israeliene înconjoară spitalul indonezian din nordul Gaza

Tancurile israeliene ar fi înconjurat spitalul indonezian din Gaza, unde ministerul sănătăţii condus de Hamas a declarat că 12 persoane au fost ucise.

Luni seara, el a declarat că la faţa locului încă se mai auzeau împuşcături intermitente.

Armata israeliană a declarat că forţele sale au vizat „teroriştii” care au deschis focul asupra lor din interiorul spitalului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat luni că negociatorii „se apropie de finalul” negocierilor privind eliberarea ostaticilor – dar a refuzat să detalieze detaliile unui potențial acord.

De asemenea, el a refuzat să comenteze imaginile de pe camerele de supraveghere care, potrivit Israelului, arată cum doi ostatici sunt mutați prin spitalul Al-Shifa din Gaza la 7 octombrie.

„Știu că toată lumea este interesată de cifre și de cine vor fi. Lucrăm la asta literalmente în timp real cu ambele părți. Așadar, cred că este mai bine dacă nu fac speculații despre cum va arăta acel grup. Evident, ne concentrăm asupra cetățenilor americani despre care știm că sunt ținuți ostatici și vrem să fie eliberați, toți, toți ar trebui să fie eliberați acum”, a declarat Kirby, întrebat de MJ Lee de la CNN dacă unii dintre cei care ar putea fi eliberați ar fi cetățeni americani.

The post LIVE UPDATE. VIDEO. Război în Israel, ziua 45. Biden: „Cred că în curând se va ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor din Gaza”/ Președintele german va vizita Israelul pentru discuții cu omologul israelian săptămâna viitoare appeared first on Aleph News.

About the author